Türkiye’nin Sosyal Etkisi Büyük Lideri: Migros
Migros, Türkiye genelindeki milyonlarca haneye ulaşarak büyük bir sosyal etki yaratmaktadır. Müşterilerinin bütçesini, sağlığını ve sosyal yaşamını iyileştiren; günlük hayatlarını kolaylaştıran, hız kazandıran ve değer katan yenilikçi çözümleriyle sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarına devam etmektedir.
65 bini aşkın çalışanı, 23 bin 500’den fazla çiftçi ve tedarikçisiyle birlikte, Türkiye’nin dört bir yanında 3.200’ü aşkın mağazası ve dijital kanallarında hizmet veren Migros, “Yaşamın her alanında değer odaklı hizmet” anlayışını benimsemektedir. 70 yılı aşan tecrübesini modern teknolojiyle birleştirerek perakende sektöründe dijital dönüşümün öncüsü olmuş, bugünün ötesine geçerek geleceğin perakende trendlerini şekillendiren projelere im
Migros, yalnızca ürün ve hizmet sunmakla kalmaz, aynı zamanda müşterilerine ‘değer’ kazandırmayı, çalışanlarına yatırım yapmayı ve tedarikçileriyle birlikte büyümeyi misyon edinmiştir. Bugünün ihtiyaçlarını karşılarken, paydaşları adına geleceğe yönelik uzun vadeli fayda sağlamayı hedeflemektedir. Migros Sanal Market, Migros Hemen, Migros Ekstra, Migros Yemek, Tazedirekt ve Macroonline gibi platformlarını Migros One çatısı altında toplayarak müşterilerine yenilikçi alışveriş deneyimleri sunmaktadır. Fiziki mağazalarının yanı sıra dijital kanallar aracılığıyla da binlerce ürün çeşidini aynı kalite ve fiyat politikasıyla tüketicilere ulaştırmaktadır.
Migros’un iştirakleri arasında finansal işlemleri hızlı ve güvenli hale getiren MoneyPay, sanal market lojistik operasyonlarını yürüten Paket Lojistik, Türkiye’nin ilk perakende medya şirketi Mimeda, kozmetik markası Mion ve enerji alanında hizmet sunan Migen Enerji yer almaktadır.
Türkiye’de meyve ve sebze satışında lider konumda olan Migros, cirosunun %77’sini tarıma dayalı faaliyetlerden elde etmektedir. İyi Tarım Uygulamaları (İTU) ile üretilen ürünleri mağazalarında sunan ilk perakende zinciri olarak dikkat çeken Migros, bugüne kadar 1,5 milyon ton İTU sertifikalı ürün tedarik etmiş ve tarımda sürdürülebilirliği teşvik eden dijital yatırımlarla izlenebilirlik süreçlerini güçlendirmiştir. Blockchain teknolojisiyle gıda güvenliği ve şeffaflığı artıran Migros, çiftçilerin dijitalleşmesini desteklemek amacıyla dijital tarım istasyonları kurarak, yerel üreticiyi ve bölgesel ekonomiyi desteklemeye devam etmektedir.
Migros, karbon net sıfır hedefi doğrultusunda İyi Gelecek Planı kapsamında karbon ve su ayak izini azaltma, gıda israfını önleme, sürdürülebilir tarım uygulamalarını yaygınlaştırma, plastik kullanımını en aza indirme, cinsiyet eşitliğini destekleme ve toplumsal gelişim projeleri gibi alanlarda uzun vadeli hedefler belirlemiştir. Borsa İstanbul’un 2014 yılında yayımladığı BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde kesintisiz yer alan tek gıda perakende şirketi olan Migros, aynı zamanda 2022 yılında oluşturulan BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’nde de yer almıştır.
CDP İklim ve Su Liderliği raporlamalarında birçok kez liderler arasında gösterilen Migros, toplumsal gelişimi destekleyici projeleriyle kadınları iş hayatında güçlendirerek Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ne Türkiye’den giren ilk sektör temsilcisi olmayı başarmıştır.